maandag 17 september 2018

Cape Melville

In Cairns werden we opgepikt door onze Australische vrienden, Rob en Rona voor een 4WD avontuur naar Cape Melville. 7 dagen geen water opslaan, voor 7 dagen eten voorzien, 7 dagen minimaal wassen,7 dagen stinken. 😄
Eerste stop was Split Rock, een plaats waar wel eens een Aboriginal met okerverf bezig geweest is. Deze tekeningen gaan tot 30.000 jaar terug.



Eerste kampplaats.
En dan richting Cape Melville.






Vissen ( heel wat gevangen, en heel lekker), zwemmen (opletten voor haaien, want die zie je vanaf het strand zwemmen en het zien er geen kleintjes uit), krabben vangen ( opletten voor krokodillen, Rob was er bijna geweest, gene zever die beesten) en dan letterlijk weggejaagd door rednecks (nektapijtje, vislijn, nul respect voor moeder natuur, welgeteld 1 hersencel, bier zwelgen, met een geweer wat varkens en kangoeroe's afknallen en tot overmaat van ramp een fenomenaal slechte smaak van muziek).
Inpakken en verder rijden dus.
En dan zitten we serieus vast, want het is namiddag en fan is er nog meer los zand. Iedereen eruit, iedereen graven, iedereen volledig onder het stof (wel goed voor de tanden, die hoefde je niet meer te poetsen).
Voor de duidelijkheid, op volgende foto zitten we nog steeds in de auto. Krokodillen zwemmen errond.
Een verlaten homestead (boerderij) is het culturele hoogtepunt.
Volgende kampplaats lag op 30 m van deze waterval. Er was geen kat. 's Avonds was het wel menens: bosbrand op 100m. Rob bleef heel cool en stelde ons gerust dat we perfect kunnen gaan slapen, de wind stond goed volgens hem. 's Nachts toch maar een paar keer extra naar toilet gegaan en het tentzeil open laten staan,want wij waren er niet zo gerust in.
Na een bezoek aan Cooktown zijn we iets (en nog iets, en ...) gaan drinken in het Lions Den Hotel, het oudste café van Australië.

De laatste etappe loopt door het Daintree regenwoud. Iets totaal anders dan we tot nu toe van Australië gezien hadden.




En dus zitten we nu terug in Cairns. Alles wassen, eens goed gaan eten, veel slapen en dan gaan we overmorgen terug naar het Zuiden.

2 opmerkingen:

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...