donderdag 11 oktober 2018

Yarra ranges deel 2

Momenteel zijn we even terug in Melbourne: de batterij van Thibaut was plat. Maar we blikken terug op een mooie tijd in de Yarra ranges. In het begin was het serieus aanpassen voor ons: dat helse verkeer en die steile hellingen waren we niet gewoon. Ondertussen is het gemopper in de gelederen al aanzienlijk verminderd. Mijn compagnon heeft ingezien dat het wijsekijker is om je adem beter gebruikt voor de beklimming in plaats van gekreun. En hij klimt al met de glimlach en de nodige humor. Een andere reden om terug te keren was dat we een beetje vast zaten, de route die ik had uitgestippeld bleek zo'n 1000m per dag klimwerk te zijn en met al die bagage zag ik dat niet zitten. Dus morgen trekken we richting Phillip Island om vandaar richting het oosten te fietsen.
Maar eerst nog wat foto's van afgelopen dagen. Eerst was het weer nog mooi en de weg en het landschap prachtig.















Kamperen was soms wel moeilijk. Ik had gedacht om wat wild te kamperen, maar toch vaak bleek dit niet mogelijk te zijn. Dan maar op campings. Hier een hele mooie.




Op veel plaatsen kom je kraantjes tegen. Een teken dat we niet echt in de outback zitten.
Ter afwisseling eens naar de zoo gegaan. Een hele mooie, rustige, enkel inheemse diersoorten en (het belangrijkste voor de Belgen) heel lekker eten en schappelijk van prijs.





Daarna is het beginnen regenen.









Ook nog een chocolade fabriek bezocht. Ze hebben hier naar het schijnt een heleboel Belgen geïmporteerd om de stoel te leren. Het was leuk, maar allemaal nogal commercieel. We trokken wel heel wat aandacht door met de fiets te komen.



Verder ook nog een dierenhospitaal bezocht.

En dan een dagje uitrusten in Melbourne. Die treinen zijn hier echt een voorbeeld: veel plek (nochtans even breed als bij ons) heel makkelijk instappen en goedkoop.

Nog even dit: ik ben het nog steeds niet gewoon om met zo'n smartphone te werken, dus soms (regelmatig type ik wel eens een fout of vult die stomme autocomplete het foute toe en heb ik het niet gezien). Ik heb dus maar 1 Stuurtassen kapot (zie vorige post), de mijne was wat versleten denk ik.

2 opmerkingen:

  1. de bagage op je fiets begint wat op reis versie Jenga te lijken, Kristof :-)
    na de chocolade nu op zoek naar een brouwerij
    carpe diem!

    BeantwoordenVerwijderen

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...