woensdag 27 februari 2019

Queen Charlotte en Wellington

Na de Great Taste Trail hadden we toch het gevoel dat we eens het Noordeiland moesten bezoeken. Dus met de bus van Nelson naar Picton. Er moesten 4 fietsen mee. De andere 2 bleken van een Belgisch koppel te zijn. Toch al wat Belgen op de fiets tegen gekomen. Leuk! De plek die we toegewezen kregen was te klein, dus voorwielen eraf en ik moest mijn bagagedrager vooraan er ook afhalen. Ondertussen liep de chauffeur wat te mopperen. Enfin, het verliep wel ok, al werd Thibaut wat autoziek. Een uur na aankomst zouden we aan boord van de ferry gaan. Het is een heel mooie trip door het Queen Charlotte Sound. En eenmaal op zee, waren er dolfijnen die voor de boot uit sprongen. Als fietsers mochten we als eerste de boot verlaten, maar het was wel opletten geblazen, want je wordt een hele drukke baan opgestuurd richting centrum. We zullen slechts 1 nacht in Wellington verblijven. Enerzijds omdat we geen zin hadden in een grote stad, maar vooral omdat er een jaarlijks Maori festival plaatsvond. Oh leuk zal je dan denken, helaas was er geen enkele slaapplek meer te vinden. Alle hostels zaten vol, camping zat vol en was een verdomd lang eind weg uit de stad. Ik had een kamer in het Ibis hotel dagen op voorhand geregeld met het idee, dat is niet te ver van de ferry, we blijven 1 nacht en de volgende zien wel weer. Het goedkoopste was $500, €300 voor een kamer. Salut dus. Dan maar proberen om met de bus richting Rotorua te geraken, die zat ook vol of kon geen fietsen meenemen. En dus huurden we maar een auto om naar Rotorua te rijden.
Maar alvorens te vertrekken gingen we eens kijken in Leuven beer café. Het bier was er lekker en Belgisch, de kok kwam duidelijk niet uit België. Ook degene die verantwoordelijk was voor de inrichting heeft waarschijnlijk wat foto's genomen in België en heeft dan een mega schrijffout gemaakt.
Enfin vlug naar Rotorua.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...