maandag 17 december 2018

Alps to ocean trail

Oorspronkelijk had ik het idee om hier ook wat op de weg te fietsen, maar dan moet je best een goede levensverzekering afsluiten. Automobilisten zijn niet gewend om een fietser tegen te komen en knallen dan ook Francorchamps-gewijs langs. Plus, er rijden ook heel wat trucks en die zijn niet wendbaar en kunnen minder makkelijk remmen.
Dus proberen we fietstrails aan elkaar te breien. De eerste grote trail, een dikke 300km, is de Alps to Ocean trail. We nemen de bus tot in Lake Tekapo (de eigenlijke start ligt in Mt Cook village, maar dan moet je wel een stuk per helikopter doen en dat vonden we wat te kostelijk). Wat er meteen opvalt is de massa toeristen die allemaal elkaar voor de voeten lopen om een foto te nemen van het blauwe meer. Een reden om zo snel mogelijk weg te wezen. We fietsen tot Lake Pukaki langs een kanaal en genieten van de zonsondergang.










In Twizel blijven we hangen, want je kan er een Lord of the rings tour doen. Een van de zovelen zullen we ontdekken.



Naar Twizel en verder naar Lake Ohau is iets voor ons Belgen: vrij vlak. Met het verschil dat de zuidelijke Alpen op de achtergrond te zien zijn.



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in Belgiƫ waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...