zondag 6 januari 2019

Otago Central Rail Trail

Het Otago central Rail trail wordt aanzien als het vlaggenschip van alle fiets trails in Nieuw Zeeland. Wij namen de bus richting Dunedin om eraan te beginnen. In Dunedin is de auto koning. Als fietser wordt je uitgelachen als het regent door chauffeurs, de weg afgesneden en mag je je benen oefenen op de steilste weg ter wereld (of dat beweren die pipo's toch). Yep, ik ben nog nooit van mijn leven in zo'n fiets onvriendelijke stad geweest.
Maar we gaan niet zeuren over die onnozel pietluttigheden. Het Otago trail vertrekt in Middlemarch. En om daar te geraken neem je best de toeristische trein vanuit Dunedin. Een geweldige rit.








Otago is meestal droog en warmer in de zomer dan de kust. In Dunedin liepen we rond met onze wollen long John in de regen, vanaf Middlemarch trekken we die wollen kledij uit en genieten van de zon. Het leuke aan deze trail is dat de eerste dagen steeds omhoog gaan ,maar de laatste dagen haal je topgemiddelden. Ook leuk is dat er veel vrij gekampeerd kan worden (meestal staat er zelfs een toilet).
En die zon wordt erg warm. Met kerst zitten we in Ranfurly en in de zon blijkt het maar even 40C te zijn. Toch niet echt in de kerststemming geweest: mensen steken hier de BBQ aan, zitten gezellig tot laat buiten, staan dan ook vol muggenbeten, installeren de opblaasbare kerstman voor de tent en gieten de kofferbak van de hun 4wd vol om de kinderen er in te laten spetteren.


















Vaak fiets je door graslanden rechtdoor. Leuk als de wind meezit, maar je komt ook wel door mooie kloven en dus moet je ook wat tunnels door (voorlicht aan en zaklamp nemen, anders zie je geen steek in sommige). Ook tof is dat ze ons zonnestelsel op schaal hebben na gemaakt. Voor het huisonderwijs is dat heel handig. Zo hebben we er ook wat wiskunde aangekoppeld (hoe veel afstand leg je af mat 1 trap?).
Eenmaal het hoogste punt over passeer je nog enkele charmante dorpjes en voor je het in de gaten hebt ben je in Alexandra. Dit is niet het eindpunt van de trail, maar wij verlaten hem hier wel om verder te gaan met de Roxburg trail.




















Als je van MTB en houdt, dan is Alexandra 1 van de vele plekken in Nieuw Zeeland om het eens uit te proberen. Wij gingen op pad, maar beleefde de meeste lol op de BMX parcours.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in Belgiƫ waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...