zondag 6 januari 2019

Roxburg trail enClutha Gold trail

De Roxburg trail is tot nu toe de spectaculairste trail die we al gevolgd hebben. Hij gaat van Alexandra tot ... Nope, niet tot Roxburg gek genoeg, maar tot een dam. Er is wel een verplicht stukje met een speedboot bij, maar dat maakt de pret alleen maar groter. Het vergt wel heel wat bochten- en klimwerk. Op de kaart lijken die hoogtemeters wel mee te vallen, maar volledig bepakt, in volle zon is het toch zweten. Wel moeten we geconcentreerd fietsen want de afgronden zijn diep. Onderweg kwamen we veel tijmstruiken tegen en de lucht hing vol met Nieuw Zeelandse valken, een prachtig zicht.
Ondertussen zijn die spieren van Thibaut al wel aangepast aan het klimwerk hier. En al was er enkele maanden geleden soms eens wat gemopper als het omhoog ging, gaat het nu eerder van "komop papske, kunt ge niet volgen".


































Vooral tijdens de boottocht zie je heel wat hutjes van vroegere goudzoekers. Aan de dam gaat de Roxburg trail over op de Clutha Gold trail, die je tot in Roxburg brengt. Roxburg zelf is een heel gezellig dorpje. Niet te toeristisch, Thibaut zou er makkelijk kunnen wonen want er was een goede bibliotheek. Hij leest tegenwoordig enkel nog Engelse boeken, want die e-reader die ik speciaal gekocht had, tja, dat is het toch niet. En dus sleur ik een halve tas aan boeken mee (alles om de moraal hoog te houden). Maar ik ben er wel positief door verrast hoe snel die jonge gast zich aanpast.

Enfin, de Clutha gold trail volgt grotendeels de Clutha river. Al zie je die minder omdat je tussen struiken en bomen fietst. Onderweg kom je veel boomgaarden tegen (kersen, pruimen, perziken, ...).



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in Belgiƫ waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...