vrijdag 25 januari 2019

The Catlins

We verwisselen de fiets voor een paar dagen om de Catlins in het zuiden te verkennen. We rijden richting Te Anau, maar dat blijkt nogal toeristisch te zijn. Maar wel gezellig.



We stoppen in Tuatapere, het saucissendorp van Nieuw Zeeland. Met een klein standbeeld en al in het café van de camping waar we verblijven. Je kan er ook lekker eten, alleen ... geen saucissen.
Tuatapere ligt vlak bij de kust en we beginnen te beseffen dat we net zo goed met de fiets hadden kunnen gaan. Minder heuvelachtig dan we op het eerste gezicht hadden verwacht. Enfin, we genieten van strandwandeling en de korte wandelingen naar watervalletjes.










Ondertussen heeft Thibaut zich goed geïnstalleerd met een pak Oreo koekjes en een sapje. In Invercargall gaan we Thais afhalen en parkeren uit de stad om het op te eten. Invercargall was een beetje een trieste stad. Veel industrie, veel leegstand. Jammer, maar goed, alles buiten de stad is wel heel mooi.

Nog wat foto's van die korte wandelingen waar ik het eerder over had.


























In de buurt van Owaka gaan we kamperen bij het strand en daar zitten deze diertjes. We wandelden door de duinen en vielen er bijna over. Zeeleeuwen zijn blijkbaar best gewoon aan mensen, want tot 2 m kan je ze naderen zonder dat ze verpinken.




De volgende ochtend waren de zeeleeuwen vertrokken om te vissen. Er zou nog een moeder met jong ergens in de duinen moeten zitten, maar die lieten we maar met rust. Niks erger dan de kolere van een jonge moeder.
Een van de mooiste plekjes is wel Nugget Point. Je wandelt over een klif, ziet onder je een kolonie lepelaars en heel veel zeeleeuwen. Op foto pakken ze wel niet, maar als je goed kijkt en je ziet iets dat het midden houdt tussen een rots en een slak zonder huis, dan is het een zeeleeuw.







Op de terugweg passeren we een heleboel fruitkraampjes. De abrikozen, perziken, kersen, ... Zijn bijzonder lekker. Je kan er ook een ijsje eten dat ze maken door vanille ijs te mengen met vers fruit. Al vinden we de ijsjes van de Trommel hoeve nog de beste, dit komt absoluut in de buurt of is zelfs iets lekkerder.



We reden richting Wanaka, een stad waar we beiden heel erg van genoten hebben. Toch gericht op toerisme, veel minder druk dan Queenstown en prima om te zwemmen. Het doel was eigenlijk om te gaan downhill fietsen (in de zomer worden de skiliften gebruikt om fietsen mee naar boven te dragen). Helaas stond er te veel wind. Dan maar die auto wegbrengen en terug fietsen. Helaas geen foto's, want ik was mijn gsm vergeten. Jammer want het was me wel het ritje (gelukkig zonder bagage). Iets van een 1000 hoogtemeters. Zweten dus. Hierna namen we de bus tot in Franz Josef Glacier om vandaar terug te fietsen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...