dinsdag 15 januari 2019

Around the Mountains trail - deel 2

Na een copieuze maaltijd en een goede nacht rust zijn we klaar voor het verdere verloop van deze trail. We fietsen eerst naar Lumsden. Eigenlijk een vrij saai stuk, altijd rechtdoor op een grindweg naast de highway.
Tussen haakjes even iets over fietspaden: wij beseffen niet hoe ongelooflijk goed de fietspaden in België zijn. Al kan het natuurlijk altijd beter en zullen blijven zeuren over een kuiltje hier of daar, het fietsknooppunten net, een is toch uniek. Hier heb soms het gevoel dat ze gewoon een hele hoop grind of keien dumpen en dat dan maar fietspad noemen. Maar we gaan niet klagen, we fietsen al niet op de weg. Dat is pas zottewerk. Als je uw leven beu bent, kom even op de highways hier fietsen. Compleet bizar dat je als fietser op dezelfde plek als auto's en vrachtwagens moet fietsen terwijl zij met 100km/u rakelings langs komen.









En na een paar dagen zon is er steevast een regendag. Na Lumsden is het wel mooi fietsen, maar weinig foto's, want volledig uitgeregend. Terug tijd om handschoenen aan te doen, want het is terug koud. Een rare zomer hier, die gaat van heel zonnig weer naar temperaturen rond de 5C 's nachts.
En poortjes dat je tegen komt, elke 200m afstappen, poortje openen, Thibaut doorlaten, fiets gaan halen, poortje is ondertussen terug dicht geknald, terug openen, er zelf proberen door te gaan (niet altijd makkelijk, want er zit vaak een 'poort' pomp op), poortje terug op slot doen en verder rijden.
In Five Rivers is een café waar we ons gaan laten uitlekken. We zijn meteen de attractie van de dag, want er is een gallerij aan het café en er komen veel toeristen, vooral Chinezen,die kijken ons aan alsof we de laatste witte neushoorns zijn. Enfin, lekker soepje op en weer verder.














In Athol hebben we een b&b gehuurd, kwestie van toch een warme douche te hebben 's avonds. De volgende dag schijnt de zon weer volle bak en fietsen we het laatste stukje richting Kingston.

















Deze trail was alweer een heel mooi stukje fietsen. In Kingston trakteren we onszelf op een frisse pint en een sapje. Tot de volgende.

1 opmerking:

  1. bedankt dat we er weer mochten bijzijn, thnx mate!
    PS geef volgende keer fotokodak eens dagje aan Thibaut :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...