zaterdag 12 januari 2019

Het Queenstown trail

We beginnen de eerste rit van het jaar zoals we vorig jaar geëindigd zijn: in de regen. Van die eerste dag geen foto's, want alles was nat. Het Queenstown trail is een verzameling van verschillende paden en wij beslissen om er een soort lus van te maken met Queenstown als begin- en eindpunt. We fietsen in de regen naar Arrowtown. Er blijkt echter niet meteen verblijf voorradig te zijn. Kamperen was geen optie want de tent was nat van afgelopen nacht en de grond was een spons. Uiteindelijk vonden we onderkomen in het café. Na een lange warme douche en alle natte kleren te drogen gehangen gingen we erop uit en bleek Arrowtown een heel charmant dorpje te zijn. We besluiten maar een extra dag te blijven.




De dag nadien is de regen voorbij en fietsen we heen en weer naar de brug waar het bungyjumpen is begonnen (of dat zeggen ze toch). Het is maar een akelige toestand. Je springt en komt met de helft van je lichaam in het water terecht. Liever veilig op de fiets, al moet er ook wel enkele hangbruggen over gestoken worden.












De dag nadien houden we een rustdag. Eerlijk gezegd hebben we wat te lang in onze tent liggen slapen en dat luie gevoel krijgen we er niet meer uit. Maar er zijn minder leuke plekken om rond te hangen. Arrowtown is een beetje toeristisch, een beetje posh, maar wel gezellig. Na die luie dag vliegen we er weer in en knallen terug naar Queenstown. Via een andere weg dan we gekomen waren. Er zitten enkele stevige klimmetjes in en Thibaut krijgt veel aanmoedigingen en lof over zich.
Het Queenstown trail was een leuke trail, waar we het meeste aantal fietsers zijn tegen gekomen. Veel dagjestoeristen die het drukke Queenstown eens willen ontvluchten.
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...