zondag 6 januari 2019

Wat schaft de pot?

Wat vraagt een Belg als hij iemand aanspreekt over de andere zijn vakantie? Was het goed van eten? Meestal maken we ons eigen potje. Campings hebben meestal een keuken of een shelter om te koken. In Australië zijn de meeste hutjes die je huurt ook voorzien van een kookfornuis. Meestal maak ik kost die lijkt op die van thuis. 's Morgens is dat vaak pannekoeken of spek en ei of muesli of havermout. Het spek is trouwens in NZ veel beter dan AU. Het meeste eten trouwens. NZ doet erg aan België denken. Ze brouwen allerlei meer dan prima bieren en maken lekkere chocolade. Verder zijn er heel wat minder fastfood restaurants in NZ (of toch op het zuideiland). Pasop, ik wil niet te negatief doen over Australië, maar feit is dat Oz gewoon andere kwaliteiten heeft (meer en mooiere vogels, enorm gevarieerde natuur, heel laidback volkje, betere chauffeurs, ...). In NZ vind je ook eens iets anders dan fish and chips op de menu.
Wat beide landen wel hebben is een heel rijk aanbod Aziatisch eten. Dat is toch anders in België. En koffiebars, die zijn zowel in AU als NZ levensnoodzakelijk. Al moet toegeven dat ik al meer dan een maand geen koffie meer heb gedronken (als koffiejunkie is het een hele hap uit je budget om aan je trekken te komen).
Als je aan het fietsen bent is er wel heel vaak geen winkel in de buurt, dus eten we vaak gevriesdroogd eten en spaghetti.
Maar ja dus, het is hier goed van eten.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan alle mooie sprookjes komt ...

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, zo ook aan dat van ons. We zitten terug in België waar we terug herenigd zijn met onze fietsen. Vo...